perjantai 26. elokuuta 2016

Lakto-ovovegetaarinen ruokavalio




Kuvahaun tulos haulle lakto-ovovegetaarinen ruokaympyrä

Lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon sisältyy vihannekset, juurekset, marjat, hedelmät, perunat, viljavalmisteet, ravintorasvat, maitovalmisteet sekä kananmuna. 


Ruokaympyrässä palkokasveilla (pavut, linssit ja herneet), siemenillä ja pähkinöillä korvataan liha- ja kala-ryhmä.


Täysipainoinen ruokavalio on ravitsemuksellisesti hyvä ja helppo toteuttaa. Monipuolisesti koostettuna se on turvallinen, koska se sisältää runsaasti kaikkia ihmisen tarvitsemia ravintoaineita. Ravintolisiä ei tarvita.















maanantai 15. elokuuta 2016

Angry Birds Go Snow -tapahtuma

Kerro pukeutumisestasi. Pukeuduitko tapahtumassa sään, tapahtuman/tilanteen ja ennalta annettujen ohjeiden mukaisesti, mm. oliko sinulla rintanimikyltti, varavaatetta jne. Jos pukeutumisesi oli puutteellista, mikä siihen oli syynä ja mitä tekisit toisin?
Pukeuduin hyvin sään mukaan, ei tullut kylmä missään vaiheessa, kuuma tosin tuli kun tuli ruuhkaa joissain väleissä. Ei ollut nimikylttiä.
- Pääsitkö esivalmistelemaan tehtäväpistettäsi, mitä esivalmisteluita teit?
Harjoiteltiin lumikenkien laittamista jalkoihin.
- Miten otit asiakkaita vastaan, tervehditkö heitä (vaikka he eivät tehtäväpisteellesi olisi tulleetkaan), yrititkö houkutella uusia asiakkaita, kerro miten palvelit asiakkaita yksilöllisesti (esim. lapset, aikuiset jne.), kannustitko asiakkaita, millainen oli elekielesi (hymy, katsekontakti jne.), käytitkö matkapuhelinta (jos käytit, mihin tarkoitukseen/missä tilanteessa)?
Pisteellämme oli koko ajan ruuhkaa joten koitin parhaani huomioida kaikki. 
- Kysyitkö asiakkailta palautetta?
Kyselin kenkiä pois ottaessa, että mitä tykkäsivät.
- Tutustuitko etukäteen fb-sivuille laitettuun materiaaliin, mm. oman tehtäväpisteen vastuut/turvallisuus? Jos et tutustunut, niin miksi et?
En. En jaksanut.
- Olitko aktiivinen, oliko toimintasi asiakkaita arvostavaa/miten asiakkaiden arvostus näkyi toiminnassasi? Jaksoitko olla aktiivinen / asiakaspalveluhenkinen koko tapahtuman ajan?
                      Olin ja jaksoin olla.
- Osallistuitko työpisteesi tai muuhun loppusiivoukseen / mitä teit?
Siivosimme pisteemme kanssa yhdessä kaikki lumikengät niiden säilytyspusseihin ja sitten käytiin Emman kanssa auttamassa muilla pisteillä siivouksessa.
- Millaista oli / miten sujui yhteistyö toimipisteesi muiden työntekijöiden kanssa?
                      Tykkäsin olla kaikkien kanssa.
- Noudatitko sovittuja työaikoja (esim. ruokatauon suhteen) ja sovitko työpisteesi vastuuhenkilön kanssa, jos jouduit poistumaan paikalta?
                      Joo.
- Toimitko hyvien käyttäytymistapojen mukaisesti? Miten hyvät käyttäytymistavat näkyivät toiminnassasi?
Toimin ja olemalla ystävällinen asiakkaille.
- Olitko oma-aloitteinen ja aktiivinen? Miten oma-aloitteisuus ja aktiivisuus näkyi toiminnassasi?
Olin, sillä oltiin Emman kanssa kaksistaan pisteellä joten ei oikein muuta voinutkaan.
- Mitä opit?

Opin käveleen lumikengillä.

Varjoliito

Varjoliito on ilmailulaji, jossa ihminen lentää laskuvarjoa muistuttavan kankaisen siiven, eli varjoliitimen avulla käyttäen hyväksi lämpimiä nousevia ilmavirtauksia, rinnetuulta tai valjaisiin lentäjän selän taakse kiinnitettyä moottoria. Laji on kehitetty Keski-Euroopan Alpeilla 1970-luvulla, kun laskuvarjoharrastajat halusivat liitää tavallista laskuvarjohyppyä pidempiä matkoja vuoren rinteiltä.

Riippu- ja varjoliidon harrastajia on maailmassa kymmeniä tuhansia yli ja Suomessakin useita satoja. Varjoliito sopii kaikille terveille naisille ja miehille, jotka haluavat kokea uusia elämyksiä ilmailun parissa. Normaali terveydentila, kohtuullinen fyysinen kunto ja henkinen tasapaino takaavat onnistuneet hetket lajin parissa. Alaikäraja on 15 vuotta huoltajan suostumuksella. Yläikärajaa ei ole säädetty.
Varjoliito on ympärivuotinen harrastus.

Suomessa on satoja varjoliitäjiä ja lentämään pääsee kerhojen ja yhdistysten järjestämien peruskurssien kautta. Varjoliitokerhoja on ympäri Suomea. Joillain kerhoilla ja alan yrityksillä on käytössään myös tandem-liitimiä, jolloin lentämistä pääsee kokeilemaan kokeneen lentäjän mukana.
Peruskurssilla noudatetaan Suomen Ilmailuliiton koulutusohjelmaa ja kouluttajina toimivat kokeneet opettajat. Kurssiin kuuluu sekä teoriaa että vähintään 45 lentoa, ja sen hyväksytysti suoritettuaan saa itsenäisen pilotin kelposuustodistuksen.
Kurssi etenee vaiheittain siten, että teorian ja varusteisiin tutustumisen jälkeen lenneään viisi matalaa lentoa alle 5m korkeudella tavoitteena tutustua ohjaamiseen ja saada turvallisesti lentotuntumaa. Ensimmäisen vaiheen jälkeen oppilas saavuttaa ns. PP1 tason. Toisella jaksolla lennetään 40 korkeaa lentoa, joiden jälkeen oppilas saavuttaa ns. PP2 tason ja saa kelpoisuustodistuksen.
Kokemuksen, lentojen määrän ja lentotuntien karttuessa varjoliitäjä voi saavuttaa PP3, PP4 ja PP5 kelpoisuustodistukset.
Nykyisin voi osallistua suoraan vapaalentokurssin yhteydessä myös moottorivarjoliidon kurssille, jossa opetellaan lentämään paramoottorin avulla

Pääkaupunkiseudulla toimiva Skyriders Paragliding ry on Suomen aktiivisimpia varjoliitokerhoja niin harrastaja- kuin kilpailupuolella. 

Skyriders-kerho pystyy kouluttamaan kaikki 45–105 kilon painoiset oppilaat.
 Koulutuspaikat ovat Hyvinkään, Riihimäen, Nummelan ja Räyskälän lentokentät sekä muutama heidän oma peltopaikka. Talvella Loppi- ja Ridasjärvi sekä Karhusaari Sipoossa, eli laji on ympärivuotinen.



Vauhtifarmi

Valitsin ohjelmapalveluyritykseksi Nurmijärvellä toimivan Vauhtifarmi-yrityksen joka järjestää monenlaisia eri elämyksiä kuten mm. Värikuulasotaa, kuplafutista, jousiammuntaa, purjelentoa, sekä cartingia.
Varjoliitoilun yritys järjestää Hyvinään lentokentällä.


Yritys järjestää myös polttareita, TYHY-päiviä, sekä erilaisia kokous- ja juhlapalveluita.


Unkari

Eli lähdimme Veeran ja Marleenan kanssa toukokuussa 2015 Unkariin, Újlengyel nimiseen kylään, Acak-Tanya- nimiselle hevostilalle projektin kautta. Olimme kolme viikkoa töissä tilalla ja asuimme mökissä tilan tontilla. Työtehtävät riippuivat oliko aamu- vai iltavuorossa. Tehtäviin kuului mm. laittaa aamupala, koirien ja hevosten hoito, lounaskeiton lämmittäminen, unkarilaisen kokin avustaminen ruuanlaitossa sekä iltaisin koirien ruokinta ja tarvittaessa saunan ja paljun lämmittäminen.
Vapaapäivät käytettiin auringon ottamiseen tai Budapestiä kierrellessä.